Egészen egyszerű ebben a világban eltévedni. Még úgyis, hogy nem is utazol sehova.

Életünk tele van manipulatív és nyugtalanító tényezőkkel. Árad ránk szüntelenül a digitalizált világnak köszönhetően a nap 24 órájában. Ezek sokszor nem illeszkednek abba a hozott képbe, amit az eddigi élettapasztalataink során a világról és önmagunkról megalkottunk.

És akkor nem megkerülendő az a kérdés sem, hogy milyen mentálhigiénés és lelki kihívást jelent az emberiség számára az elhúzódó járványhelyzet, a háború hatásai, a sok új törvényalkotás, amely emberek sokaságát kényszerít válaszút elé. A bizonytalanság, a félelmet generáló hírek, a meg nem válaszolt kérdések, a vitatott gazdasági helyzet, mind-mind alattomos módon tudnak szorongóvá, frusztálttá és ingerültté tenni. Ennek eredménye pedig a kiélezett stresszes kommunikáció, a megromlott emberi kapcsolatok, ami tovább súlyosbítja a helyzetet, és egészséges embereket képes megbetegíteni.

Akkor tud különösen könnyen magával ragadni a 21. század káosza és félelmet generáló jövőképe, ha nincsenek meg élesen az én-határaink, ha nem ismerjük a saját céljainkat, ha a nincs megfelelő szinten az önismeretünk, az önmagunkba vetett hitünk. Enélkül magával tud sodorni az elvárások áradata, napi szinten dobál jobbra-balra, és szeretnél tenni ellene, de egyre jobban gyengít, és azon kapod magad, hogy már hagyod, hadd vigyen.

De vajon hova visz?

Ismered azt a pillanatot, amikor felismered: EZ ÍGY NEM MEHET TOVÁBB!? Hidd el nem vagy vele egyedül! Sokan érzik manapság magukat elcsüggedve, és szeretnének kitörni az ördögi körből. Akkor is, ha ez nem látható, nem észrevehető, hisz generációk „lettek kiképezve” a színlelésre, az álarcok viselésére.

A nyomasztó érzésnek különböző okai lehetnek: stressz, a napi rutinok bénító hatása, napi kötelességek, elvárások, szeretethiány… Borzasztóan nyomasztó tud lenni.

Kinek szól?

Bárkinek, aki nem találja a helyét, és tudatosan, önfejlesztéssel szeretné megtalálni azt.

Annak, aki látja a célt, de nem találja az odavezető utat.

Annak, aki úgy érzi a sok változtatásra kényszerítő tényező lesodorta az eddigi útjáról, és nem talál vissza.

Annak, aki nem tudja meghúzni az én-határait, vagy nem képes megtartani azokat.

Azoknak, akik mélyebb önismeretre vágynak, akik egy tisztább képet szeretnének kapni a lehetőségeikről, kapcsolataikról.

Húzd meg a saját határaidat és tartsd meg azokat!

Kommunikáld az érdekeidet, vágyaidat, értékeidet megfelelő módon, érthetően!

Ismerd magadat és az értékeidet!

Ne hibáztasd magad, ha úgy érzed egyedül nem tudsz tenni ellene. Hisz már – lehet – számtalanszor megpróbáltad, és újra és újra azon kaptad magad, hogy megint sodor magával a hétköznapok felszínes közönye, amikor szabályszerűen teszed egymás után a feladataidat, amiket valaki vagy valami (az élet, a sors, a körülmények…ki minek nevezi) „előírt”, rád kényszerített.

Tudatosan használni a belső iránytűdet, azt jelenti, hogy reflektálni tudsz saját gondolataidra, érzéseide és tetteidre. Azaz tudod, mit miért teszel.

Megfigyelhető az elmúlt években mennyire alattomosan kúszott be a manipulatív külsőségek fojtogató  hatásának egyre erősődő mérge az életünkbe. Nem csak klienseim körében, hanem közvetlen környezetemben és saját magamon is megtapasztaltam, és pont azért kezdtem el a témával szakemberként is foglalkozni, mert tudom, hogy van rá mód, hogy kikeveredj a negatív spirálodból, és a mindennapok kegyetlen menetrendje helyett megalkosd a sajátodat. Azt, amiben a magad életét élheted, amiben jelen tudsz lenni, amiben nem száguldasz el az értékes pillanatok mellett úgy, hogy észre sem veszed őket. Van ilyen, de kell hozzá az akaratod és a nyitottságod! Kell hozzá néhány tanult technika, hogy a külső világ negatívan mámorító hatása ne építse át a te belső világodat.

A kezemben lévő eszközök, coach technikák mind alkalmasak arra, hogy megfelelő módon feltérképezzük a jelenlegi helyzetedet, majd ebből kiindulva megtaláld az igazi célodat a Te saját életedben. Abban is segítelek, hogy lépésről lépésre megtaláld azokat a rossz szokásokat a mindennapjaidban, amik gátolnak abban, hogy önmagad lehess. Ezek helyett a coaching folyamat során rátalálsz azokra a dolgokra, szokásokra, amikkel ezeket kiválthatod, és teljesnek érezheted a hétköznapokban létezésedet is.

Eisner Ágota, life coach és tréner

Kell, hogy megfogd azt a segítő kezet, ami jó szándékkal nyúl feléd.

Ne akarj mindig, mindent egyedül megoldani!

Tudom, hogy mindent is kibírsz, és számtalan megoldási terv van a fejedben. Tudom, hogy azt tanultad, hogy csak magadra számíthatsz, és valóban ez nélküled nem is sikerülhet! Azonban, ha megtanulod elfogadni a segítséget, új energiák szabadulhatnak fel benned, amivel már nem kínkeserves kényszernek érzed és éled meg a mindennapok kihívásait. Ajándékozd meg magad azzal az élettel, amiről álmodsz, a sajátoddal, amiben önmagad tudsz lenni még egy kegyetlenül káoszos világban is.

Szerintem fogadjuk el normális dologként (olyan emberiként), hogy amikor újra és újra nehéz időket élünk meg, elsőre eluralkodik rajtunk egy rossz érzés, és elégedetlenné, tanácstalanná válunk. Azt kell megtanulni, hogy felismerjük azt a pontot, amikor tenni kell azért, hogy ezen változtassunk és megtaláljuk az adott helyzetben a legjobb megoldásunkat. A sajátunkat, és ne valaki másét! Ne általánosan bevált stratégiákat állítsunk fel – ’ha szomszédnak az működik úgy, akkor nekem is fog’ elven -, hanem saját megoldási tervet dolgozzunk ki, úgy ahogy az saját magunknak, a szívünknek és lelkünknek is jó!

Tarthatsz bárhol az életedben, sosem késő meghozni a döntést, hogy teszel azért, hogy önmagad lehess, a saját életed éld, levetkőzve a megfelelési kényszer szülte viselkedési normákat, szokásokat, és megteremtve egy élhetőbb, számodra is átlátható jelent.

Elhatározni egyedül is könnyű dolgokat, de véghez vinni, kitartani és nem feladni, már nehezebb. Pláne, mert attól még, hogy Te változni/változtatni szeretnél, a környezeted nem feltétlenül, és sokszor pont ez nehezíti meg leginkább, hogy sikeresen véghez vidd a tervedet. Ha a szüleid, párod, barátaid nem támogatnak, furán néznek Rád, le akarnak beszélni, meg akarnak óvni…

Miért ragadsz bele olyan struktúrákba, amelyek mások elvárásainak felelnek meg?

Miért vallasz kudarcot, ha alapvetően már felismerted a változás/változtatás lehetőségeit?

Miért adod fel idő előtt?

Miért esik nehezedre valami újat alkotni?

A válasz erre egyértelmű: mert általában rosszul közelíted meg a változást!

Akkor honnan közelíts?

Odafigyelsz arra, hogy Neked személy szerint mi lenne a legjobb, vagy magadat alárendelve a családnak, a társadalomnak, esetleg egy tudományos/politikai irányzatnak hozol döntést?

Ismered és használod azt a belső iránytűdet, ami – ugyan a hirtelen változások hatására olykor kicsit megzavarodhat, túlpöröghet rövid ideig, de – ha higadtan, tudatosan odafigyelsz rá, segít Neked, hogy jó döntést hozz, hogy jó úton maradj?

Ez az a bizonyos lelki stabilitás, amit ha egyszer megtalálsz, már nem nagyon fogsz eltévedni, mert tudatosan mindig visszatérsz majd hozzá, hisz ez egy olyan könnyedséget kölcsönöz, amivel sokkal jobb érzés létezni.

Ha ez megvan, már nem fogod magad másokhoz hasonlítgatni, és nem fogod mások elvárásait lesni, nem fog érdekelni más mit mond, csak erre a stabiltásra figyelsz, és azokra az összetevőire, amik alkotják: saját magad tisztelete, megbecsülése,  szeretete.

Hisz hogyanis tiszteljen, becsüljön meg vagy szeressen más, ha Te nem vagy képes ezekre magaddal szemben!?

Ragadd meg a belső iránytűdet, találd meg a lelki és érzelmi stabilitásod, és akkor már nem ragadsz bele nem működő struktúrákba, rendszerekbe, már nem fogsz kudarcot vallani a változás/változtatás során, mert nem fogod feladni, és nem fog nehezedre esni újat alkotni, hisz minden, de minden szívből jön majd! És a lehető-legjobb oldalról fogod megközelíteni a változást!

Felkínálnok egy ingyenes előzetes 30 perces konzultációt, amely során feltérképezzük a Te személyes lehetőségeidet! Honnan hova tudsz, szeretnél a segítségemmel eljutni.

A konzultáció segít eldönteni, hogy az általam kínált coaching folyamat lehetőségével szeretnél-e élni.

Amennyiben már döntöttél, és jelentkezel a coaching folyamatra, hogy megtaláld a saját utadat, illetve annak módját, miként tudod használni a belső iránytűdet, akkor is jár az előző oszlopban feltüntetett ingyenes konzultáció, amely egyfajta nulladik ülésként segít a folyamat előkészítésében.

Jelentkezz be, és a részleteket egyeztetjük egyénre szabottan!

Ár: 18 000 Ft/90 perc

A workshopon nem csak a technikák segítenek az önmagadra találás menetrendjének megalkotásában, hanem a támogató közösség ereje, a többféle nézőpont, a különböző tudás is.

A műhelymunka segít abban, hogy egyéni és csoportos gyakorlatokban elmélyülve, azokat feldolgozva ismerd fel, mely tényezők  gördítenek eléd akadályt a mindennapokban, kinek/kiknek az elvárásai szerint élsz, hol vagy Te a saját életedben.

Jelentkezz be, és email-ben kapsz tájékoztatót az aktuális időpontokról!

Ár: 8590 Ft/3 óra

 • Hogy válik láthatóvá számomra az utam?

  Azt nézd, amit látni akarsz!

  Használd a belső iránytűdet! Ha megfelelő elmélyüléssel figyelsz magadra, befelé, megtalálod a válaszokat, és azt az útjelződet, ami megmutatja a helyes irányt.

 • Honnan tudom, hogy ez az én utam?

  Grid Sub-Title

  Ha önazonosnak érzed magad, és a lépteid könnyedek, nem ólomlábon teszed meg egyiket a másik után, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem rossz úton vagy. Meglehet időnként jön egy-egy orkán erejű szembeszél, de ha nem tud felkapni, és magával ragadni, akkor nyugodt lehetsz. Tedd fel a kérdést magadnak: Szeretettel, örömmel a szívedben ébredsz, és teszed a dolgod?

 • Mit tegyek, ha valaki más utját járom?

  Grid Sub-Title

  Sokan igyekeznek nap, mint nap megoldani a nehézségeiket, de tudatalatt még mindig olyan régi tanult mintákkal, hitrendszerekkel, amiket a neveltetésük kapcsán a családból hoznak magukkal. Nem értik miért nem sikerül rendezni a sorokat, és azt kell mondjam, addig nem is tudják megoldani, amíg valami kapcsán fel nem ismerik azokat. Ha nem érted, miért nem mennek a dolgok, miért járod az ördögi köreidett, és lyukadsz ki állandóan ugyanott, akkor, ne röstelj segítséget kérni!